Invitație dezbatere online: Votul pe Internet, o soluție pentru cetățenii ce trăiesc în străinătate?

In Dezbateri online by Contract România

Dragi prieteni și parteneri,

Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (FNF), în colaborare cu European Liberal Forum, e-Civis Romania și LID Moldova au onoarea să Vă invite la o dezbatere online, ce are ca subiect: „Votul pe Internet, o soluție pentru cetățenii ce trăiesc în străinătate”. Acest eveniment este al cincilea dintr-o serie mai largă de dezbateri online ce au loc pe platforma online Zoom, reunind experți internaționali și membri ai comisiilor electorale din Europa, politicieni europeni sau reprezentanți ai diasporei din România și din Republica Moldova.

În data de 9 iulie va avea loc evenimentul dedicat situației din România, la care invităm reprezentanți ai societății civile, ale partidelor, ale ONG-urilor și ale asociaților media, urmând ca în luna octombrie (după alegerile locale) să organizăm o conferință internațională dedicată acestui subiect la București. Aceste evenimente sunt finanțate de către Parlamentul European prin intermediul European Liberal Forum.

Deoarece subiectul a devenit datorită pandemiei de actualitate, iar decizia este una politică dorim să aflăm prin acest eveniment și viziunea partidelor referitor la introducerea votului electronic în România. Evenimentul nu este public. Sesiunea va fi moderată de dl. Victor Guzun, fostul ambasador în Estonia a Republicii Moldova și expert în domeniu, care va face și introducerea în tematică și va prezenta concluziile de la dezbaterile anterioare pe acest subiect.

Evenimentul online va ave loc, joi, 9. iulie, între orele 10,00-12.00 și necesită o preînregistrare la acest link: Romania level roundtable.

Ne-am bucura dacă puteti să participați la evenimentul nostru pentru a avea în cadrul discuțiilor și un input din partea societății civile.
Atașat programul sesiunilor trecute, precum și descrierea generală a proiectului. Un program final vă va fi transmis după înregistrare.

Exp. ELF-FNF-Online-Roundtable-Expert-Level
Pol. ELF-FNF-Online-Roundtable-Political-Level
Updated – Project proposal 2 – i-Voting